El regne natural es troba replet de sistemes intricats, processos biològics i formes extraordinàries que encara romanen ocultes i inassolibles per a la comprensió humana. Les obres seleccionades per a “The hidden complexity of nature” presenten quatre perspectives diferents d’aquella naturalesa viva, poderosa i misteriosa que només som capaces d’imaginar.
Què veuràs amb nosaltres?
Emprant milions de dades de l’Atles del Nord i el Golf de Biscaia, l’estudi Ouchhh submergeix als/a les espectadors/es en una exploració oceànica i marina. Giusy Amoroso explora realitats alternatives i reflexiona sobre la interconnexió de la naturalesa, la ciència i la percepció humana. El col·lectiu MSHR teixeix abstraccions formals que aconsegueixen capturar les dinàmiques presents en els sistemes naturals, així com en la comprensió humana; i Cassie McQuater ens transporta a un entorn natural màgic i curull de color, poblat per ocells i flors.
OUCHHH
“Atlas Ocean Data” és una experiència immersiva que empra mètodes d’intervenció pública desenvolupats a partir de milions de dades recopilades de l’Atles del Nord i del Golf de Biscaia. En aquesta obra Ouchhh utilitza l’AI i els algorismes d’aprenentatge automàtic per a evocar, de manera visual, els moviments fluids en cascada que caracteritzen el món marí.
Ouchhh és un estudi creatiu global que s’enfoca en l’art digital i els nous mitjans. Està especialitzat en experiències immersives i interactives, AI, pintura i escultura de dades, així com obres cinètiques. El col·lectiu està compost per un equip d’enginyers, acadèmics, programadors creatius, dissenyadors, artistes i dissenyadors gràfics.
GIUSY AMOROSO
Estrena mundial, “Beyond Perception” ofereix una experiència immersiva en què abunden les formes morfogenètiques, i escultures orgàniques suren de manera etèria a l’aigua. Amb aquesta obra, l’artista ens endinsa en un viatge de descobriment de realitats alternatives, mentre reflexiona sobre la interconnexió intricada entre la natura, la ciència i la percepció humana.
Giusy Amoroso és una artista digital italiana multidisciplinària i tecnòloga creativa amb una formació educativa diversa en Producte i Disseny Públic i un Màster en Infografia. La seva recerca se centra en explorar formes orgàniques i representacions alternatives de la realitat, inspirant-se en les intricades estructures i formes que es troben en la naturalesa.
MSHR
“Material Sentience Habitat Ring” és una sèrie de zones entrellaçades que formen una simulació poètica de la realitat, refractada a través de la consciència i el programari. Les composicions sòniques i escultòriques generades per ordinador de MSHR teixeixen abstraccions formals que reflecteixen la complexa dinàmica dels sistemes naturals i la percepció humana.
MSHR és un col·lectiu format per Birch Cooper i Brenna Murphy. El duo construeix i explora sistemes composts de so, llum, escultura, programari i circuits. La seva pràctica se centra en la realització d’instal·lacions i actuacions, que integren el disseny de la interfície amb sistemes generatius i un distintiu enfocament formalista.
CASSIE MCQUATER
“Love Birds, Night Birds, Devil-Birds” és una reimaginació de la història surrealista “The Debutant”, de l’artista Leonora Carrington, en què una jove intercanvia llocs amb una hiena, emmascarada amb un vestit de pell humana. Vestits extravagants fets de parts anatòmiques, vidre i llum rosa s’entrellacen amb paisatges pastorals poblats d’ondulades flors fluorescents, estranys monstres i ocells deconstruits que pinten el cel. Un treball que explora la idea mitològica dels cossos de les dones com a jardins perillosos i verinosos, amb referències a la història de Nathaniel Hawthorne “El jardí de Rappaccini”, la història de l’origen de l’Heura Verinosa de Batman. Música original de Kelly Moran.
Cassie McQuater és una artista de nous mitjans i videojocs que viu i treballa a Los Angeles. La seva pràctica implica hores de recerca en xarxa, buscar artefactes digitals que utilitza per a reflexionar i reinventar la nostra relació amb la narració.