KABARETT FLEDERMAUS

Dimecres a partir del 5 de maig

21.30h

60'

“Una reivenció del mític cabaret vienès de principis del S.XX a través de l’art, la música, la tecnologia i la ciència”

El Kabarett Fledermaus (Cabaret del Ratpenat) es va fundar a Viena el 1907 per la Wiener Werkstätte, una agrupació constituida per artistes visuals, arquitectes i dissenyadors. S’hi representaven paròdies, declamacions poètiques, espectacles musicals, dansa i tot tipus d’expressions artístiques. KLIMT i els artistes de la Secession es van ocupar des de la decoració de l’espai fins al disseny dels cartells, la confecció de vestuari dels artistes o l’autoria dels textos de propostes escèniques.

Què haurien fet artistes com KLIMT o Kokoschka si en lloc de tenir al seu servei un soterrani de Viena haguessin pogut desplegar els seus mosaics en una pantalla de 1000 m2 com la de l’IDEAL? No ho sabrem mai. Però el que sí podem fer és recuperar i recrear l’esperit transgressor, creatiu i revolucionari convidant artistes multidisciplinars perquè s’inspirin en la nova escenografia digital que proposa  l’IDEAL, de la mà del comisiariat de Rafel Plana, a partir de l’obra pictòrica de KLIMT.

PROGRAMACIÓ:

5, 19, 26 de maig + 2 de juny: Alexandrae (amb Elena Tarrats i Marc Vilajuana)

9, 16, 23 i 30 de juny: Grauwi + Marta Cascales

7, 14, 21 i 28 juliol: Delafé – concerts íntims (Delafé + Marina Prades)

GRAUWI + MARTA CASCALES

Grauwi + Marta Cascales és el projecte conjunt de la cantant Carla Gimeno (The Crab Apples) i la pianista Marta Cascales Alimbau. El seu pop intimista dibuixa un vèrtex d’unió entre dos estils molt diferents a primer cop d’ull, i en el qual conflueixen música i lletra, delicadesa i cruesa, piano i veu.

A partir del 9 de juny les podreu veure a l’IDEAL, continuant amb el cicle musical del Kabarett Fledermaus del s.XXI que es va iniciar al centre aquest passat mes de maig.

Un projecte de

Amb la col·laboració de

Amb el suport de