KABARETT FLEDERMAUS

Dimecres a partir del 5 de maig

21.30h

60'

“Una reivenció del mític cabaret vienès de principis del S.XX a través de l’art, la música, la tecnologia i la ciència”

El Kabarett Fledermaus (Cabaret del Ratpenat) es va fundar a Viena el 1907 per la Wiener Werkstätte, una agrupació constituida per artistes visuals, arquitectes i dissenyadors. S’hi representaven paròdies, declamacions poètiques, espectacles musicals, dansa i tot tipus d’expressions artístiques. KLIMT i els artistes de la Secession es van ocupar des de la decoració de l’espai fins al disseny dels cartells, la confecció de vestuari dels artistes o l’autoria dels textos de propostes escèniques.

Què haurien fet artistes com KLIMT o Kokoschka si en lloc de tenir al seu servei un soterrani de Viena haguessin pogut desplegar els seus mosaics en una pantalla de 1000 m2 com la de l’IDEAL? No ho sabrem mai. Però el que sí podem fer és recuperar i recrear l’esperit transgressor, creatiu i revolucionari convidant artistes multidisciplinars perquè s’inspirin en la nova escenografia digital que proposa  l’IDEAL, de la mà del comisiariat de Rafel Plana, a partir de l’obra pictòrica de KLIMT.

PROGRAMACIÓ:

5, 19, 26 de maig + 2 de juny: Alexandrae (amb Elena Tarrats i Marc Vilajuana)

9, 6, 23 i 30 de juny: Grauwi + Marta Cascales

7, 14, 21 i 28 juliol: Delafé – concerts íntims (Delafé + Marina Prades)

ALEXANDRAE

Alexandrae és el projecte musical a duet dels artistes multidisciplinars Marc Vilajuana i Elena Tarrats. Alexandrae crea i transmet a partir del que elles anomenen misticisme quotidià, un llenguatge musical propi que trasllada sons vocals antics i arcaics al terreny contemporani. S’interessen pel diàleg entre una cultura i misticisme antic i la quotidianitat contemporània, tractat des d’una vessant minimalista. Teixeixen música calmada i respectuosa utilitzant els mínims ingredients possibles. Busquen l’essència en la recuperació d’allò ancestral, deixant de banda el racionalisme i comunicant des d’un misticisme quotidià tot allò que creuen que cal ser dit.

Alexandrae és el retorn a les arrels des d’una actitud progressista; perquè volen ajudar a desconstruir una societat que està matant el món. Creuen que l’art ha de servir per a qüestionar, per inspirar cap a un estil de vida més connectat a un/a mateix/a, que es pregunti si calen tots els plaers de la societat del benestar, que honori la naturalesa i comparteixi el potencial de la intimitat.

A partir del 5 de maig les podreu veure a l’IDEAL, ja que seran les primeres artistes en donar vida al Kabarett Fledermaus del s.XXI.

Un projecte de

Amb la col·laboració de

Amb el suport de