L’any 1917 es va inaugurar el Cine Ideal, un dels cinemes de barri més importants de Barcelona i que popularment era conegut com “El Rellis o El Rellisquín”, per l’antiga pista de patinatge que hi havia en aquest mateix lloc. En aquest espai, que era un cinema de barri, s’hi podien veure programacions de reestrena que per norma general s’acompanyaven d’espectacles de varietés entre projecció i projecció. A més de l’exhibició de pel·lícules hi van tenir lloc diversos actes culturals, socials i polítics.

A Mitjans del sXX aquest cinema va representar un important lloc d’oci popular, en el que els caps de setmana es formaven cues a l’exterior de l’edifici provocant que alguns espectadors haguessin de veure les pel·lícules de peu. El cinema, amb més de 2500 butaques, va estar actiu fins al 13 de maig de 1984 quan va tancar les seves portes amb les projeccions de les pel·lícules de Psicosis II i Paco el seguro.

A l’estiu de 1985 va tornar a obrir com a plató de cine i fins al 2014 es van rodar aquí una gran varietat de sèries i programes de televisió com La Palmera, Tres i l’astròleg, Lo Cartanyà, Força Barça o Polònia, entre d’altres. 

Al 2019 aquest emblemàtic edifici torna a obrir les seves portes per seguir explicant i generant noves històries. En aquesta nova etapa l’IDEAL pretén convertir-se en el futur dels cinemes i dels museus. Un espai on l’art, la tecnologia, i la ciència s’uneixen per crear nous continguts audiovisuals on l’espectador és el protagonista.

FICCIÓ I MEMORIA

1917 – 2019

Els habitants del Poblenou descriuen l’IDEAL com un espai públic on la vida es desentén de la seva pròpia identitat… “Un cine tan gran i elegant en un poble industrial força miserable”…Poblenou deixa de ser un barri “on no vivia ningú per ser un barri ple de gent, on tot passava”…

Documental sobre la història del IDEAL programada dins de l’Exposició Monet, L’Experiència Immersiva i Festival Loop Bcn.

Videoartistes. Nascimento / Lovera

On Som

Doctor Trueta 196-198

08005 Poblenou

(BARCELONA)

IDIOMES

MÉS INFORMACIÓ

info@idealbarcelona.com

SEGUEIX-NOS

#idealbarcelona
Entrades
Entradas
Tickets