NEW EAST FESTIVAL

De l'11 de maig al 14 de maig, 2023

De 10 h a 18 h

60'

ENTRADES JA A LA VENDA!

Una celebració de la fotografia contemporània

Europa de l'Est i Àsia Central a través de la lent d'una nova generació creativa

El New East Festival és una exposició multimèdia que comparteix treballs innovadors de fotògrafs contemporanis d’Europa de l’Est, el Caucas i Àsia Central. Molts d’aquests fotògrafs documenten les seves comunitats amb llums noves i inesperades mentre els seus països ocupen un nou lloc a l’escenari mundial, recuperant les seves identitats i les seves veus després de dècades d’imperialisme soviètic. 

Altres miren cap a dins, traçant viatges individuals de descobriment fets a mesura que una nova cohort, ferotgement independent, arriba a la majoria d’edat al segle XXI.

A partir de l’11 de maig, The New East Festival presenta al públic qüestions vitals que configuren avui l’Europa de l’Est, el Caucas i l’Àsia Central, aprofundint en el seu ric mosaic d’identitats superposades per intentar anar més enllà dels estereotips monòtons.

Comptarà amb dues actuacions en directe les nits del 12 i el 13 de maig, de la mà del productor multiinstrumentista  armeni Hayk Karoyi i el duo punk Siksa.

 

Power and Architecture

12 de Maig, 12.00 h

Duració: 90 minuts

Participants:

Moderador: Ekow Eshun (Regne Unit), comissari, escriptor i curador de l’exposició

  • Jelena Prokopljević (Sèrbia), arquitecta, investigadora, escriptora, professora d’Història Urbana al centre BAC (Barcelona Architecture Center) i a la UIC (Universitat Internacional de Catalunya).
  • Daniel Sirvent (Espanya), doctor en arquitectura (PhD), arquitecte tècnic, professor i investigador al Departament de Construccions Arquitectòniques a la Universitat d’Alacant.
  • Paweł Starzec (Polònia), documentalista, fotògraf, sociòleg visual, doctor en Sociologia Aplicada a la Universitat de Varsòvia.

Una coproducció de:

Un projecte de

Partners artístics

Partners tecnològics

Partners acadèmics

Amb el suport de

Mitjà de transport oficial