VIDEO SOBRE L’IDEAL – TESTIMONIS POBLENOU

 

L’IDEAL es va inaugurar al 1917 com a cinema del barri del Poblenou i va arribar a ser uns dels espais d’oci més importants de Barcelona en el seu moment. Més tard al 1985 va reobrir com a plató de cine, on es van gravar gran varietat de sèries i programes de televisió. Per l’IDEAL han passat centenars de persones durant les diferents etapes de la seva vida, des dels espectadors fins als treballadors del cinema i del plató. Les parets d’aquest emblemàtic edifici guarden amb cura totes les històries i anècdotes que hi han tingut lloc.

 

En aquesta nova etapa l’IDEAL es converteix en un espai per seguir creant noves històries,  però abans que això succeeïxi, hem volgut aprofitar aquest període de transformació de l’espai per vincular-lo, tal com es mereix, amb el barri.  Amb aquest esperit neix Ficció i Memòria un seguit de peces de vídeo art que volen presentar-nos als veïns, veïnes i professionals que, al llarg dels anys, han tingut algun nexe d’unió amb l’Ideal. Els encarregats d’aquest projecte de vídeo art són els artistes Nascimento/Lovera.

 

Nascimento/Lovera és un grup d’artistes establert entre Caracas i Barcelona. Han exposat les seves obres al Museu de Belles Art de Boston, al Museu d’Art Contemporani de Roma, entre altres espais. Han sigut artistes residents a Gasworks, Londres; convidats a OVNI i LOOP, Barcelona. Han rebut el CIFO Grant & Commission Program i han estat seleccionats per a participar al Civitella Ranieri a Itàlia. Recentment, la seva obra ha entrat a formar part de la col·lecció del Departament de Media del MoMA, Nova York.

 

Gràcies a les persones que han contribuït en aquest vídeo testimonial,  l’IDEAL pot construir el seu futur sense oblidar quins són els seus orígens.

 

 

NO VIDEO – NOMÉS FOTOS DE LA OBRA

Ideal Barcelona

Informació legal

Política de privacitat

 

 

Ideal Barcelona

Doctor Trueta 196-198

08005 Poblenou

(BARCELONA)

 

Més informació

Doctor Trueta 196-198

08005 Poblenou

(BARCELONA)

 

SEGUEIX-NOS
#idealbarcelona
Entrades